Kosten Gebitsbehandeling kat bij Dierenarts [Prijzen 2023]

Het hebben van een kat betekent zorg dragen voor diens gezondheid, inclusief het gebit. Een vaak onderschat aspect van de zorg voor de gezondheid van katten is de gebitsreiniging. De zoektocht naar “gebitsreiniging kat kosten” kan duiden op het besef van dit belang. Maar wat zijn de kosten precies?

Het Belang van Gebitsreiniging bij Katten

Net als mensen kunnen katten problemen ontwikkelen zoals tandplak, tandsteen, en onderhuidse ontstekingen als ze niet de juiste gebitsverzorging krijgen. In tegenstelling tot honden, kan thuis tanden poetsen voor katten een uitdagende taak zijn. Katten zijn niet altijd bereid om mee te werken en kunnen tegenstribbelen. Daarom is professionele reiniging door de dierenarts bijna altijd nodig. Maar is uw kat de strijd met de tandenborstel waard?

Wat Houdt een Gebitsreiniging Kat In?

Gebitsreiniging bij katten is vaak complexer dan bij honden. Het proces begint met een algemene anesthesie om de kat te kalmeren en de dierenarts in staat te stellen om grondig te werken. Hierbij moet rekening worden gehouden dat een narcose kosten met zich mee brengt.

Gebitsreiniging Dierenarts

Vervolgens voert de dierenarts een volledige gebitsonderzoek uit. Dit kan het maken van röntgenfoto’s omvatten om er zeker van te zijn dat er geen verborgen problemen zijn. Na het onderzoek begint het eigenlijke reinigingsproces, waarbij tandsteen wordt verwijderd en de tanden worden gepolijst.

Kat Hond
Narcose nodig? Ja Soms
Röntgenfoto nodig? Vaak Soms
Complexiteit Hoog Laag

Nu komt de grote vraag: wat zijn de kosten?

Geschatte Kosten van Gebitsreiniging bij Katten

Hoewel de prijzen kunnen variëren, liggen de kosten voor gebitsreiniging bij katten gemiddeld tussen de €70 en €100. Maar als er tanden getrokken moeten worden, kan de rekening oplopen tot €400. En procedures zoals het vullen van een kies of een wortelkanaalbehandeling kunnen ook enkele honderden euro’s kosten. Als gebitsproblemen worden genegeerd, kunnen de kosten veel hoger uitvallen.

Behandeling Geschatte Kosten
Gebitsreiniging €70 – €100
Tand trekken Tot €400
Kiesvulling Enkele honderden euro’s

Wat kan u doen om uw kosten te beheersen?

Huisdierenverzekering om de Kosten van Gebitsreiniging bij Katten te Dekken

Een optie om de potentiële kosten te beheersen, is een huisdierenverzekering af te sluiten. Verzekeringen zoals PetSecur kunnen helpen de kosten van gebitsverzorging en andere gezondheidsproblemen te dekken. Is het tijd om te overwegen uw kat te verzekeren?

Conclusie

Zorg voor het gebit van uw kat is noodzakelijk voor zijn algemene gezondheid. Bewustzijn van de kosten van gebitsreiniging kat kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Vergeet niet dat voorkomen beter is dan genezen, en dat de kosten van negeren vaak hoger zijn dan de kosten van zorg. Dus, gebitsreiniging kat kosten zijn wel degelijk een investering in de gezondheid en het welzijn van uw kat!

Hoi, ik ben Sanne van Dijk
Sanne van Dijk

Plaats een reactie